سرویس کتاب شرکت گوگل موسوم به پلی‌بوکس (PLAY BOOKS) امسال دهمین سال فعالیت خود را پشت سر می‌گذارد و مسئولان این سرویس محبوب کتابخوان چشم‌انداز روشنی برای آینده آن ارزیابی می‌کنند.

کتاب

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایبنا،  کروم آنباکس نوشت سرویس کتاب شرکت گوگل موسوم به پلی‌بوکس (PLAY BOOKS) امسال دهمین سال فعالیت خود را پشت سر می‌گذارد و مسئولان این سرویس محبوب کتابخوان چشم‌انداز روشنی برای آینده آن ارزیابی می‌کنند. از هم اکنون سرویس جدید لیست آرزو (WISHLIST) یا لیست کتاب‌های محبوب را ارائه کرده و امیدوار است با سرویس‌های جدید اینچنین بتواند در گردونه رقابت بازار کتاب‌های الکترونیک باقی بماند.

سرویس فروش و خدمات کتاب شرکت گوگل اولین بار در سال ۲۰۱۰ رونمایی شد و از آن زمان تا کنون به گفته مسئولان گوگل بیش از ۱۳۰ میلیون کتاب از این سرویس دانلود و مطالعه شده است. پیش از این مسئولان گوگل اعلام کرده بودند که در پروژه‌ای عظیم در همکاری با کتابخانه‌های بزرگ دنیا در حال اسکن کردن کتاب‌ها و تبدیل آنها به کتاب دیجیتال هستند.

بر اساس این گزارش گفته می‌شود تا کنون ۲۵ میلیون نسخه کتاب چاپی در کتابخانه‌های سراسر جهان توسط گوگل اسکن شده است و حالا به نظر می‌رسد با این گنجینه عظیم کتاب‌های الکترونیک سرویس کتاب گوگل نیز به

روزهای اوج خود بازگردد.مسئولان غول جست‌وجوگرهای اینترنتی می‌گویند تا کنون موفق به اسکن و دیجیتالی کردن کتاب‌های نایاب و کمیاب بسیاری از کتابخانه‌های معروف دنیا شده‌اند و انتظار می‌رود این کتاب‌ها به طور عمده و رایگان در اختیار کاربران قرار بگیرد. البته گوگل اعلام کرده است که ناشران بسیاری برای فروش کتاب‌های خود در این سرویس اعلام آمادگی کرده‌اند.
با وجود پروژه‌های اسکن کتاب‌های قدیمی و همکاری گوگل با ناشران برای فروش کتاب‌های الکترونیک گوگل در حال به روز رسانی سرویس کتاب خود است و با خدمات جدیدی در حال شگفتی‌سازی در دنیای کتاب‌های الکترونیک است. مسئولان گوگل اعتقاد دارند با وجود رکود بازارهای کتاب در عصر کرونا به نظر می‌رسد هنوز کتاب اولویت همه مردم جهان برای سرگرمی و اوقات فراغت است.

گوگل در برنامه گوگل پلی بوکس خود دسته‌بندی‌های متنوعی را در نظر گرفته است و انواع سلیقه‌ها را در نظر می‌گیرد. در این برنامه از کتاب‌های علمی گرفته تا رمان‌های عاشقانه و تریلر برای کاربران به یک اندازه در نظر گرفته شده است و کاربران می‌توانند در لیست‌های خود ذخیره کنند.
به اعتقاد کارشناسان با همه این امکانات هرچند سرویس کتاب گوگل پیشرفت‌های خوبی در ارائه خدمات به روز به کاربران و علاقمندان کتاب‌های الکترونیک داشته است و امسال نیز نسخه وب خود را راه‌اندازی کرده است

ولی هنوز به نظر می‌رسد در مقابل شرکت‌های رقیب مثل آمازون و اپل نیاز به کار بیشتری داشته باشد.

یکی از سرویس‌های دیگری که گوگل در حال تکمیل آن است قفسه کتاب (shelves feature) یا کتاب‌خانه شخصی برای کاربران است که هر کاربری می‌تواند کتاب‌های مورد علاقه خود را انتخاب و برای خود کتابخانه شخصی داشته باشد. این سرویس از کتابخوان الکترونیک کیندل حذف شده است و به نظر کارشناسان این اشتباه آمازون را گوگل به احتمال زیاد تکرار نخواهد کرد.

کد خبر 580679

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ادبیات و کتاب

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha